Ingers Alternativ Logo

MENY

Regndroppskurs

en droppe vatten över krusningen

Regndroppstekniken är en form av aromaterapi. Aromaterapi använder sig av eteriska oljor, som utvinns ur växter.

Regndroppstekniken är en mycket lätt massage med eteriska oljor på fötter, rygg och nacke. Oljorna är utvalda för att stärka rygg och nacke. Men man kan också stärka andra delar av kroppen genom att byta ut vissa oljor.

De eteriska oljorna dödar virus och bakterier, dämpar inflammation, får spända muskler att slappna av, lindrar ledbesvär, ökar livsglädjen och återställer lugn och koncentrationsförmåga.

Du kan lära tekniken på en endagskurs. Litteratur och eteriska oljorna som vi använder under kursen ingår. Jag är utbildad av Olof Liljeström, Göteborgs Massageskola. Inga förkunskaper behövs.

Vem är kursen till för? Den är för dig som är terapeut, och som vill lära dig en massage-teknik till. Den är också för dig som vill kunna behandla dig själv med oljorna på fötterna. Den är också för två vänner som vill lära regndropps-massage för att kunna ge varandra behandlingen.

När kursen är slut, har du fått en inblick i de eteriska oljornas värld. Du har lärt dig hur man gör regndropps-massage, och du har fått känna hur det känns att få en sådan massage. Du har litteratur, så du kan titta tillbaka för att minnas, och du kan också titta på filmen på Göteborgs Massageskolas websida.

Eller är du intresserad av andra kurser?